top of page

 

Sam

12 jarige Tinker ruin Sam heeft een chronische mijt infectie

Sam had al een geruime tijd last van korstjes en haaruitval op voornamelijk de achterbenen. De huid was aangetast tot in de lies streek, maar door het lange behang werd dit niet meteen opgemerkt. Ook voelde de huid onder al dat behang dikker aan dan normaal. Dit noemen we lichenificatie en is het dikker worden van de huid als reactie op een langdurige infectie.

Uit het verhaal van de eigenaar en de klinische symptomen kon paardendierenarts Hilde Schillings al snel concluderen dat Sam last had van een ernstige mijten infectie.

Mijten zijn parasieten die op de huid leven van epidermaal debris. Ze veroorzaken erge irritatie voor het paard waardoor het stampen met de benen een veel voorkomend symptoom is. Vaak zijn er korsten en afgebroken haren aanwezig en kunnen wondjes met etterig wondvocht ontstaan. Om de mijten te bestrijden worden de benen geschoren zodat de mijten zich niet meer kunnen verstoppen en de wondjes kunnen verzorgd worden.

Naast een lokale behandeling heeft Sam tevens een injectie tegen de mijten gekregen en zal over 3 weken de injectie herhaald worden om alle mijten te elimineren.

bottom of page