top of page

 

Gebitsbehandeling

Voordat de behandeling start wordt eerst het gebit van uw paard gespoeld en zorgvuldig onderzocht. Op deze manier kan er worden vastgesteld wat er gecorrigeerd moet worden. Een goede mondsperder en een scherpe lichtbron zijn hierbij van belang. 

 

De behandeling bestaat uit het zorgvuldig vijlen van abnormaal gegroeide tanden of tandzones. Om op die manier een goed uitgebalanceerd gebit te bekomen. 

 

Een uitgebalanceerd gebit zorgt voor een goede vermaling van voeder en het optimaal afslijten van tanden waardoor het paardengebit zowel zijdelings als horizontaal normaal en vrij kan bewegen.   Een tandbehandeling bij uw paard bestaat uit het in balans brengen van het paardengebit door het verbeteren van het occlusievlak van de kiezen, het verwijderen van haken, het afronden van scherpe randen en verlichten van pijn dat hiermee gepaard gaat. Tevens worden eventuele problemen met de snijtanden opgelost. Indien aanwezig kunnen zowel wolfskiezen als losse doppen worden verwijderd. Door middel van hoog kwalitatieve, gemotoriseerde raspen kunnen de meeste gebitsproblemen worden opgelost in één behandeling.

 

Zowel paardendierenartsen Hilde Schillings als paardendierenarts Birgit Claes hebben zich tijdens en na hun opleiding o.a. toegespitst op de tandheelkunde bij paarden. Hiervoor zijn er wetenschappelijk onderbouwde nascholingen gevolgd bij zowel universiteiten als specifieke cursussen, gegeven door specialisten in de tandheelkunde.  

Paardendierenarts Hilde Schillings

Om problemen te voorkomen adviseren wij om jaarlijks het gebit van uw paard te laten controleren.

 

Heeft u vragen over het gebit van uw paard of wilt u een afspraak maken,

neem dan contact op met Paardendierenarts Hilde Schillings.

U kunt haar bereiken op het nummer

 

+31 6 41 20 71 77

bottom of page